Cad-Cam a fogászatban

A magas szakmai színvonalú, korszerű rendelőkben ma már rutinszerűen készülnek élethű, természetes hatású esztétikus fogpótlások.

A hagyományos, régi módszerrel készült koronák széle belevág a fogínybe, az íny begyullad. A következmény ínyvérzés, ínysorvadás, kellemetlen lehelet, az ínyszél szürkés-lilás elszíneződése, összességében elégtelen esztétikai eredménnyel.

A modern koronákkal hosszú távon biztosítható a tökéletes esztétikum. Csiszoláskor egy kis peremet alakítunk ki körkörösen a fogak anyagában. A koronák szélei ezeken a finom kis vállakon ülnek, a computerizált pontosság miatt nem károsítják a fogínyt.

A modern technológia titka a számítógéppel tervezett és készített cirkónium-oxid vagy antiallergén fémötvözet merevítésű, kerámia leplezésű hidakban rejlik.

CAD-CAM technológiával (számítógép-vezérelt tervezés, számítógép-vezérelt gyártás) készített hidak mikrométeres pontosságot garantálnak. Az előkészített fogakat egy háromdimenziós lézer scanner segítségével digitalizáljuk. Ez alapján a szoftver egy 3 dimenziós modellt  készít, majd a tervezőprogram lehetőséget ad a fogpótlás virtuális megformálásra, szem előtt tartva az anatómiai viszonyokat, szomszédos fogak felszínét. A következő lépés a megfelelő kerámia blokk kiválasztása szín és nagyság szerint. Ennek fizikai tulajdonságai közel állnak a természetes fogzománc paramétereihez, 100%-ig biokompatibilis.

A robotok által pár perc alatt kifaragott fogpótlások váza 5 mikron pontosságú. (Egy átlagos jól sikerült hagyományos fém-kerámiai korona széli zárodása 50-80 µm.) Az elkészült vázra fogtechnikus mestereink rétegzik rá a gyönyörű esztétikát adó porcelánt. A fogmű a lenyomatvételt követően négy nap alatt elkészül. A végeredmény a tökéletes pontosság és a magas szintű esztétika utánozhatatlan ötvözete.

 

Ezeknek a koronáknak az előnyei:

  • ultrapontos, hála a CAD/CAM technológiának
  • a fényt tökéletesen átereszti
  • élethű, kimagasló esztétikai hatású
  • biokompatibilis, nem allergizál
  • jól harmonizál a természetes fogakkal
  • az íny egészséges, rózsaszín marad, nem lesz gyulladt
  • hosszú élettartamú
  • a cirkonium vázak erősek, hidak is készíthetőek belőlük

Ha tökéletes esztétikára vágyik, kérje ezt a megoldást!