Tanácsok

Fogpótlások tisztítása

Rendelőnkben végzett beavatkozásokra 2 év garanciát vállalunk. A garancia érvényesítésének feltételei viszont a kielégítő fogápolás és szájhigiéné is:

Koronák és hidak tisztításánál elengedhetetlen a fogselyem használata. A legalaposabb fogmosás sem elegendő, hiszen a fogak között mindig marad lepedék, amit csak fogselyemmel vagy fogközkefével lehet eltávolítani. Különös hangsúlyt kell fektetni a korona és az íny találkozásánál levő területre.

Hidaknál az összekötött koronák közé nem lehet behúzni a fogselymet. Ezekre a területekre ajánljuk a Superfloss nevű tisztítót. A hiányzó fog helyére került pótlás és az íny közötti területre is használható. Gyógyszertárban, drogériákban, hipermarketekben is beszerezhető.

Kivehető fogpótlásokat szintén minden étkezés után meg kell tisztítani fogkefével. Hetente egyszer érdemes kémiailag is letisztítani Corega fertőtlenítő tablettákkal, különben gombás szájfertőzés alakulhat ki a pótlással érintkező íny felszíneken. Lila tabletta kapható a fémet is tartalmazóhoz és kék vagy zöld az akrilát (műanyag) fogsorokhoz.

Az implantátumok a legérzékenyebbek a szájhigiénére. Ha befertőződik, fájdalom nélkül, rejtve mehet tönkre. Minden étkezés után alapos fogselymezés, fogközkefe használat indokolt. Fél évente kontroll röntgenen szükséges ellenőrizni az állapotukat.

Jobbulást kívánunk!